Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
kostka masła 25 dag
białko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
bakalie
łyżka oliwy
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus

Mak sprarzyć wrząca wodą kiedy nieco ostygnie, odcedzić na sitku. Maslo lub margarynę rozpuscic dodac do maku wraz z cukrem i utrzec za pomocą recznego miksera.
Do utartej masy dodać mąke i proszek do pieczenia oraz bakalie.
Ubić sztywną pianę z bialek dodac do ciasta i ostroznie wymieszać.
Wysmarowac podluzną foremkę oliwą lub margaryną wysypac tarta bułeczką przelac ciasto i piec okolo 40 min w temp 180 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 20.11.2010 01:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak