zielone śledzie w occie

zielone śledzie w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 do smaku
  • mąka

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
  • ziele angielskie mielone

    do smaku
  • ocet 10 %

    do smaku
  • śledzie

    1 (zielone, tuszki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuszki śledzi przygotowujemy do smażenia; obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawą do ryb i układamy na rozgrzanej patelni; smażymy z obu stron na rumiany kolor. W między czasie możemy przygotować sobie tradycyjną zalewę octową .

Kiedy już podsmażymy nasze tuszki na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę drobno pokrojoną, aż zrobi się mięciutka :)

Śledzie układamy do wysokiego naczynia i układamy na nie cebulkę razem z tłuszczem z patelni. Całość zalewamy ciepłą zalewą octową i przykrywamy.

Najlepsze są po ok. 2 dniach kiedy już się \"przegryzą\"

SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matii6

18.01.2011 18:42
pycha

alaaa

28.10.2010 21:37
zielone śledzie są bardzo dobre ,a do tego jeszcze w zalewie,super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat