Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone śledzie w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 do smaku
mąka do smaku
oliwa do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Ziele angielskie mielone Prymat do smaku
ocet 10 % do smaku
śledzie 1 (zielone, tuszki)

Przepis i sposób przygotowania na: zielone śledzie w occie

Tuszki śledzi przygotowujemy do smażenia; obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawą do ryb i układamy na rozgrzanej patelni; smażymy z obu stron na rumiany kolor. W między czasie możemy przygotować sobie tradycyjną zalewę octową .

Kiedy już podsmażymy nasze tuszki na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę drobno pokrojoną, aż zrobi się mięciutka :)

Śledzie układamy do wysokiego naczynia i układamy na nie cebulkę razem z tłuszczem z patelni. Całość zalewamy ciepłą zalewą octową i przykrywamy.

Najlepsze są po ok. 2 dniach kiedy już się \"przegryzą\"

SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 18.01.2011 18:42
pycha
alaaa 28.10.2010 21:37
zielone śledzie są bardzo dobre ,a do tego jeszcze w zalewie,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak