sernik z kruszonką

sernik z kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • cukier

    3 łyżki
  • żółtko

    1
  • cukier

    2/3 szklanki
  • jajka

    5
  • budyń waniliowy

    1
  • kruszonka; mąka

    2/3 szklanki
  • margaryna palma

    3 łyżki
  • masa

    1 kg
  • twaróg

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zagnieść i wylepić nim dno tortownicy. Przygotować masę serową. Zmielony twaróg utrzeć z żółtkami, margaryną, cukrem oraz budyniem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Wlać na ciasto i zagnieść składniki kruszonki. Posypać sernik. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

07.10.2012 19:50
znakomite ciasto

Krzysztof42

19.10.2010 14:53
serniki są najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat