Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane w piekarniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 2 szt.
ser żółty 200 g
śmietana 30% 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane w piekarniku

Obrane ziemniaki osolić i podgotować 2 minuty. Cebule pokroić w pół krążki, ser zetrzeć na dużych oczkach. Ziemniaki pokroić w plastry i układać w naczyniu żaroodpornym warstwami: warstwa ziemniaków, cebula, ser żółty zalać śmietaną, ziemniaki, cebula, ser żółty, zalać śmietaną i na koniec oprószyć bułką tartą.
Piekarnik nastawić na 175 stopni i piec około 30 minut.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bocja 19.10.2010 10:41
Ziemniaczki muszą być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak