Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marynowane z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
woda 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziarna gorczycy 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
ziele angielskie 5 ziarenek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 ziarenek
ocet 3/4 szklanki
matijasy 1 wiaderko

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane z marchewką

Śledzie dokładnie wypłukać, pokroić na kawałki, odłożyć na bok.
Do garnka wlać wodę z octem, dodać cukier, pieprz, liście laurowe, gorczycę i zagotować. Do gorącej marynaty dodać pokrojoną na piórka cebulę oraz marchewkę pokrojoną na plasterki. Pozostawić do ostygnięcia,
Kiedy marynata ostygnie układać kawałeczki śledzi przekładane wyłowioną z marynaty cebulą i marchewką. Po ułożeniu wszystkich warstw zalać marynatą. Odstawić w zimne miejsce na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak