pasteryzowany przecier ze szczawiu

pasteryzowany przecier ze szczawiu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg szczawiu

  • 8 dkg soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode liście szczawiu przebrać, odciąć ogonki, wypłukać i dokładnie osączyć. Przepuścić szczaw przez maszynkę do mielenia mięsa. Miazgę włożyć do garnka zasypać solą, wymieszać do momentu aż sól się całkowicie rozpuść. Powkładać do butelek po sam korek zamknąć. Przechowywać w zimnym i chłodnym miejscu.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

01.02.2012 19:39
ciekawe

Tomek14

30.05.2011 15:40
dobry pomysł

Kate131

16.11.2010 07:23
nie wpadłam na to,zeby taki zrobic.fajny pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat