Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasteryzowany przecier ze szczawiu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg szczawiu
8 dkg soli

Przepis i sposób przygotowania na: pasteryzowany przecier ze szczawiu

Młode liście szczawiu przebrać, odciąć ogonki, wypłukać i dokładnie osączyć. Przepuścić szczaw przez maszynkę do mielenia mięsa. Miazgę włożyć do garnka zasypać solą, wymieszać do momentu aż sól się całkowicie rozpuść. Powkładać do butelek po sam korek zamknąć. Przechowywać w zimnym i chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 01.02.2012 19:39
ciekawe
Tomek14 30.05.2011 15:40
dobry pomysł
Kate131 16.11.2010 07:23
nie wpadłam na to,zeby taki zrobic.fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak