Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 10 łyżek
masło 8 łyżek
jajko 2
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 1
żółtko jajek 4
cukier waniliowy 1
białko 4
śmietana 3
masa 75 dag
twaróg 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z rodzynkami

Składniki na ciasto zagnieść. Blaszkę wyłożyć pergaminem i wylepić 2/3 ciasta. Następnie schłodzić ok. 20 minut. Przygotować masę serową. Zmielony twaróg wymieszać z cukrem, proszkiem budyniowym, śmietaną, żółtkami oraz cukrem waniliowym. Ubić białka. Delikatnie połączyć z masą serową oraz rodzynkami. Wyłożyć na spód kruchego ciasta. Z pozostałego ciasta uformować cienkie paski i zrobić kratkę układając ją na wierzchu sernika. Piec ok. 70 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 29.02.2012 20:28
na same serniki się dziś u Ciebie napotykam hehe
Magdalena80 06.05.2011 22:14
pycha
Katarzyna156 18.01.2011 21:26
uwielbiam serniki :)
Krzysztof42 19.10.2010 14:53
serniki są najlepsze
IlonaAlbertos 07.10.2010 00:46
Jak ja dawno nie robiłam sernika, aż naszła mnie ochota na upieczenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak