Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI CARBONARA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1
wędzony boczek 20 dkg
cebula 1 szt
śmietana 0,5 szklanka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI CARBONARA

W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti (tak długo jak jest to napisane na opakowaniu). Boczek i cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i obsmażamy na małym ogniu, mieszając co chwilę. Następnie dodajemy śmietanę mieszamy z jajkiem aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ugotowany \"al dente\" makaron polewamy sosem i posypujemy startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin46
Marcin46 18.09.2010 09:29
Objechane ale niesamowicie smaczne i kaloryczne ;)
Ewa99 08.09.2010 12:40
po prostu uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak