Jajka nadziewane

Jajka nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • szynka

    5 plasterków
  • koperek

    kilka gałazek- wg uznania
  • majonez

    2 łyzki
  • śmietana 18 proc

    2 łyzki
  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować i przeciąć na pół i wyjąć żółtko, które rozgniatamy i łączymy z drobno pokrojoną szynką, koperkiem i pietruszką, dodajemy majonez i śmietanę w takiej ilości, aby masa była lekko klejąca się i dało się ją uformować. Do białek wkładamy powstałą masę i na wierzchu formujemy na okrągły kształt.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

28.08.2011 11:07
świetnie podane

iknkirke

01.05.2011 19:56
super

wiktor188

27.10.2010 18:55
pycha

Faustyna

25.09.2010 11:18
Pięknie podane jajka:) Muszę kiedyś spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat