Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
szynka 5 plasterków
koperek kilka gałazek- wg uznania
majonez 2 łyzki
śmietana 18 proc 2 łyzki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane

Jajka ugotować i przeciąć na pół i wyjąć żółtko, które rozgniatamy i łączymy z drobno pokrojoną szynką, koperkiem i pietruszką, dodajemy majonez i śmietanę w takiej ilości, aby masa była lekko klejąca się i dało się ją uformować. Do białek wkładamy powstałą masę i na wierzchu formujemy na okrągły kształt.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 28.08.2011 11:07
świetnie podane
iknkirke 01.05.2011 19:56
super
wiktor188 27.10.2010 18:55
pycha
Faustyna 25.09.2010 11:18
Pięknie podane jajka:) Muszę kiedyś spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak