Torcik lodowy

Torcik lodowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • szklanka cukru

    1
  • sera mascarpone

    25 dag.
  • gorzka czekolada

    1
  • Łyżeczek kawy rozpuszczalnej

    5
  • alkohol

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Masa:
Utrzeć z cukrem trzy żółtka,dodać ser,utrzeć na pulchną masę i dodać ubite sztywno białka,całość utrzeć mikserem.
Poncz:
W dużym kubku zaparzyć mocną rozpuszczalną kawę,ostudzić i dodać alkohol.
Biszkopt:
Podzielić na trzy części.Na parterze ułożyć pierwszy krążek,nasączyć ponczem i posmarować masą,tak samo z 2 i 3 krążkiem.
Na wierzch posypać wiórkami czekoladowymi.Włożyć do zamrażarki na trzy godz. podzielić na części i z powrotem zamrozić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat