Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik lodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
szklanka cukru 1
sera mascarpone 25 dag.
gorzka czekolada 1
Łyżeczek kawy rozpuszczalnej 5
alkohol

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik lodowy

Wykonanie:
Masa:
Utrzeć z cukrem trzy żółtka,dodać ser,utrzeć na pulchną masę i dodać ubite sztywno białka,całość utrzeć mikserem.
Poncz:
W dużym kubku zaparzyć mocną rozpuszczalną kawę,ostudzić i dodać alkohol.
Biszkopt:
Podzielić na trzy części.Na parterze ułożyć pierwszy krążek,nasączyć ponczem i posmarować masą,tak samo z 2 i 3 krążkiem.
Na wierzch posypać wiórkami czekoladowymi.Włożyć do zamrażarki na trzy godz. podzielić na części i z powrotem zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak