Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche z bakaliami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
masło 1/2 kostki
cukier 5 łyżek
żółtko jajek 2
masa: żóltka 3
białko 2
cukier 1 szklanka
mąka 0,5 szklanki
migdały 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kruche z bakaliami

Przygotować ciasto. Do przesianej mąki dodać masło i cukier. Wymieszać aż powstaną grudki. Następnie dodać żółtka. Całość zagnieść na jednolitą masę. Rozwałkować 2 placki. Przygotować masę: żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą masę. Następnie dodać pianę z białek. I powoli wsypać pozostały cukier. Bakalie oprószyć mąka i starannie wymieszać z masą. Rozsmarować ją na jednym placku przykrywając drugim. Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 13.12.2011 14:45
proste i smaczne
Kate131 21.12.2010 11:59
pysznosci
Krzysztof42 19.10.2010 14:52
kruche jest dobre a bakalie jeszcze lepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak