Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ketchup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy
0,5 szklanki octu winnego
15 dag cukru
Trochę cynamonu
5 goździków
1 łyżeczka pieprzu zmielonego
1 łyżeczka ziela angielskiego zmielonego

Przepis i sposób przygotowania na: ketchup

Przecier zagotować, dodać cukier, cynamon, goździki, pieprz i ziele angielskie, imbir. Gotować bez przykrycia na małym ogniu 40 minut mieszając co jakiś czas. Dodać ocet i paprykę grubo posiekaną. Gotować jeszcze 10 minut. Gorący ketchup wlać do wyparzonych słoików.-zamknąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak