Sałatka z kapusty z musztardą

Sałatka z kapusty z musztardą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    50 dkg.
  • jabłka

    20 dkg.
  • cebula

    5 dkg.
  • musztarda

    3-5 dkg.
  • gałązki zielonej pietruszki

  • oliwa

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich, zwiędłych lub zepsutych liści, bardzo cienko poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody, ugotować pod przykryciem na pół miękko, odparować, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Jabłka opłukać, zetrzeć na tartce o dużych otworach. Wszystkie składniki starannie wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem, olejem, octem i musztardą. Ułożyć na salaterce, przybrać zieloną pietruszką. Podawać do smażonej ryby, mięsa itp.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat