Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 50 dkg.
jabłka 20 dkg.
cebula 5 dkg.
musztarda 3-5 dkg.
gałązki zielonej pietruszki
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty z musztardą

Kapustę obrać z wierzchnich, zwiędłych lub zepsutych liści, bardzo cienko poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody, ugotować pod przykryciem na pół miękko, odparować, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Jabłka opłukać, zetrzeć na tartce o dużych otworach. Wszystkie składniki starannie wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem, olejem, octem i musztardą. Ułożyć na salaterce, przybrać zieloną pietruszką. Podawać do smażonej ryby, mięsa itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak