Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem morelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg moreli
50 dag cukru

Przepis i sposób przygotowania na: dżem morelowy

Owoce umyć, posegregować na bardzo i mniej dojrzałe. Owoce bardziej dojrzałe, przepołowić i wyjąć pestki, włożyć do rondla z odrobiną wody i zagotować. Przetrzeć przez sito. Owoce twarde sparzyć wodą, odpestkować i obrać ze skórki. Pokroić na paski. Wrzucić do przecieru. Dodać cukier, smażyć ostrożnie- mieszając. Kiedy dżem stanie się szklisty przekładać przekładać go na gorąco do słoików. Zamknąć przewrócić do góry dnem pozostawić do wystygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak