dżem morelowy

dżem morelowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg moreli

  • 50 dag cukru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, posegregować na bardzo i mniej dojrzałe. Owoce bardziej dojrzałe, przepołowić i wyjąć pestki, włożyć do rondla z odrobiną wody i zagotować. Przetrzeć przez sito. Owoce twarde sparzyć wodą, odpestkować i obrać ze skórki. Pokroić na paski. Wrzucić do przecieru. Dodać cukier, smażyć ostrożnie- mieszając. Kiedy dżem stanie się szklisty przekładać przekładać go na gorąco do słoików. Zamknąć przewrócić do góry dnem pozostawić do wystygnięcia

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat