dżem z dyni i jabłek

dżem z dyni i jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg dyni

  • 60 dag kwaśnych jabłek

  • 1 kg cukru

  • Kilka Goździków zmielonych

  • 1 łyżeczka cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię oczyścić z pestek, obrać ze skórki, wyjąć miąsz i pokroić w paski. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne. Jabłka razem z dynią włożyć do rondla, wlać odrobinę wody i rozgotować pod przykryciem. Wówczas zdjąć pokrywę i dusić- często mieszając- przez około pół godziny. Dodać cukier i przyprawy. Mieszając odparować na małym ogniu. Gdy należycie zgęstnieje, nałożyć do słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

03.03.2012 20:34
smaczny domowy dżemik

Dorian

16.10.2011 00:56
pyszny na zime

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat