Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowy ocet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Obierzyny
Odpadki z jabłek (skórki, gniazda nasienne)
1 litr wody
3 dkg cukru

Przepis i sposób przygotowania na: owocowy ocet

Owoce opłukać, ostrugać, odłożyć obierzyny oraz części które zwykle się odrzuca przy obieraniu jabłek. Wszystko włożyć do słoja, zalać ciepłą wodą, dodać cukru, słoik przykryć gazą i postawić go w ciepłym miejscu. Gdy ocet sfermentuje, zlać go, przecedzić przez gazę i zlać go do butelek zamknąć- przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ogi18 24.11.2011 21:10
fajny przepis
ronald88 09.10.2011 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak