Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki cielęce faszerowane kurkami duszone w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielęce 4 sztuki
kurki blanszowane 200 gram
zioła, przyprawy do smaku
wino 300 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: roladki cielęce faszerowane kurkami duszone w winie

Mieso lekko rozbijamy, następnie solimy, i przyprawiamy, na mięseukłaamy kurki zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami lub spinamy klamrami.Podsmazamy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor, podlewamy winem dusimy tak długo aż mięso bedzie iekie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 09.11.2010 23:24
Z kurkami,pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak