Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
mleko 50 mililitrów
jajko 1 sztuka
sól do smaku
kurki blanszowane 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi kurkami

Z mąki jajka soli i goracego mleka, sporządzamy ciasto. Rozwałkowujemy, wycinamy krążki > Kurki podsmażamy , napełniamy krążki kilkoma kawalkami kurek sklejamy pierozki gotujemy, we wrzatku, odcedzamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju mozna dodać cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak