sok z czarnego bzu

sok z czarnego bzu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dag dojrzałych owoców czarnego bzu

  • 2 szklanki cukru

  • 1 szklanka wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyte i osączone na sicie, ułożyć w sokowniku posypać cukrem. Gotować do momentu aż cały sok wypłynie do podstawionego naczynia na sok, powstały sok rozlać gorący do wypasteryzowanych butelek uważać by nie za dużo wlać soku szczelnie zamknąć.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tessa478

23.08.2012 12:09
Przepis jest prosty i mam sokownik. Nie pozostaje mi nic tylko zabrać się do roboty :)

tomek18

31.10.2011 14:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat