solony szczaw

solony szczaw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Szczaw 50 dag

  • Sól 10 dag

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode liście szczawiu bez ogonków wymyć i z małą ilością wody doprowadzić do wrzenia. Od razu gorący szczaw przetrzeć przez sito. Miazgę przyprawić do smaku solą, pogrzać. Powkładać do słoików pozamykać pasteryzować 30 minut.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

01.08.2011 15:39
zdrowe

Kate131

26.10.2010 09:36
nie robilam tak nigdy

basiulka20088

29.09.2010 12:22
oj muszę koniecznie spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat