Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

solony szczaw

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Szczaw 50 dag
Sól 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: solony szczaw

Młode liście szczawiu bez ogonków wymyć i z małą ilością wody doprowadzić do wrzenia. Od razu gorący szczaw przetrzeć przez sito. Miazgę przyprawić do smaku solą, pogrzać. Powkładać do słoików pozamykać pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.08.2011 15:39
zdrowe
Kate131 26.10.2010 09:36
nie robilam tak nigdy
basiulka20088 29.09.2010 12:22
oj muszę koniecznie spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak