Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura w majonezie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 szt.
woda 1 1/2 l.
włoszczyzna 20 dkg.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sałatka jarzynowa 40 dkg.
sól
majonez 1/4 litra
Kilka listków sałaty
Ziele angielskie całe Prymat 2-4 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kura w majonezie

Sprawioną kurę opłukać, odcisnąć z wody, natrzeć solą. Zagotować wodę, osolić, włożyć kurę, gotować powoli około 1 1/2 - 2 godz. Pod koniec włożyć oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy. Gdy kura jest miękka, zdjąć z płyty, ostudzić w wywarze.
Kurę wyjąć, podzielić, usunąć ostrożnie wszystkie kości, tak aby nie poszarpać mięsa. Na podłużnym półmisku ułożyć płasko sałatkę z jarzyn, na sałatce ułożyć mięso z kury, wszystko oblać gęstym majonezem garmażeryjnym lub własnej roboty. Przybrać listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.09.2011 09:16
wow polecam
aacaac 24.06.2011 07:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak