Czekoladowe gwiazdeczki

Czekoladowe gwiazdeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • masło

    30 dkg
  • cukier puder

    12 dkg
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • żółtko

    1
  • jajko

    1
  • wiórki kokosowe

    200g
  • cukier (masa)

    0,5kg
  • szklanka wody

  • kostka masła

    1
  • cukier waniliowy

    2
  • kakao

    10 dkg
  • mleko w proszku

    0,5 kg
  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie składniki na ciasto. Wstawic do lodówki na ok. 20 minut. Rozwałkować i wykrawać. Posmarowac białkiem i piec do zarumienienia w 200 st C.
Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.
Rozłożyć masę na ciasteczka.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

07.03.2011 12:28
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat