Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
główka białej kapusty 1 szt
jajko
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
kasza gryczana 2 szt w woreczkach

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

Obgotowujemy kapustę w wodzie(całą główkę).Gotujemy kaszę gryczaną wg.przepisu na opak.i pozostawiamy do ostygnięcia.W misce mieszamy mięso,jajko,sól,pieprz i dodajemy do tego 2 torebki ugotowanej,zimnej kaszy gryczanej.Wszystko porządnie mieszamy.Dzielimy kapustę odrywając poszczególnie liście.Formujemy z farszu kulki i nakładamy na liście kapusty.Całość zawijamy.Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy wodą tak aby gołąbki były zakryte.Zapiekamy ok.1,30 godziny.Pod koniec zapiekania dodajemy troszkę koncentratu pomidorowego i zostawiamy jeszcze na ok.10 minut.Smakują doskonale z ziemniakami bądź chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak