Ogórki po meksykańsku

Ogórki po meksykańsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2,5 kg
  • gówka czosnku

    1,5
  • olej

    3 łyżki
  • ocet

    1/5 szklanki
  • chili

    2 łyżeczki
  • cukier

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Zasypujemy je solą i zostawiamy na 6 godz. Po tym czasie odlewamy sok i posypujemy je chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polewamy to wszystko olejem.
Zagotowujemy ocet z cukrem i polewamy tym ogórki. Odstawiamy je na 12 godzin.
Ogórki wkładamy do słoików i zalewamy je jeszcze raz zagotowaną zalewą (gorącą).
Nie pasteryzujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cooleczka

25.10.2012 17:58
świetne

Anio?eczek

05.09.2012 20:33
super!

LuKaSz4761

16.10.2011 08:35
super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam serdecznie

kate.500

23.09.2011 09:30
pychotka

MAR3STA

29.05.2011 22:58
warto wypróbować;)

jeta72

16.04.2011 21:07
takie pikantne muszą być pyszne :-)

jogobella231

25.02.2011 21:08
wypróbuję

IZABELA29

15.12.2010 09:56
warto spróbowac

Sylwia88

26.11.2010 11:37
musze wyprówac

ElizaT

20.11.2010 11:18
muszą dobrze smakować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat