włoszczyzna na zimę

włoszczyzna na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg cebuli

  • 2 kg marchwi

  • 1 i ½ kg pietruszki

  • 1 kg pomidorów

  • 75 dag selerów

  • 1 główka kapusty włoskiej

  • 4 pory

  • Duża garść posiekanej natki pietruszki i koperku

  • 1 i ½ kg soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić wżywa, umyć, przepuścić przez maszynkę do mięsa, wymieszać dokładnie z zieleniną i solą. Włożyć do słoików ciasno. Zagotować chwilę.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

27.02.2011 13:59
fajny pomysł - a poza tym uwielbiam robić różne przetwory

plocia

17.12.2010 18:49
pomysłowe

Karolcia12

02.11.2010 19:24
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat