Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 20 g
mąka 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Grzyby umyć, moczyć ok 2-3 godzin w zimnej wodzie i w niej gotować. Gdy grzyby są miękkie, wyjąć je i posiekać. Mąkę połączyć z zimną wodą i dodać do wywaru powstałego z grzybów. Posolić, dodać pieprz i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gośka 01.06.2010 09:57
wypróbuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak