Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa kakaowa do ciast i deserów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0.5 kostki
cukier puder 5 łyżki
kakao 3 łyżki
śmietana kwaśna 5 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: polewa kakaowa do ciast i deserów

w wodzie rozpuszczamy zelatyne. Cukier margaryne i kakao rozpuszczamy, dodajemy żelatyne i podgrzewamy do czasu a sie zrobi jednolita masa. Gdy wystygnie dodajemy śmietane i dokładnie łaczymy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak