Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz, karp lub sum w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
olej 2-3 łyżki
Zaprawa z octu:
ocet 1/8 litra
woda 1/8 litra
cebula 3 dkg.
marchew 3 dkg
pietruszka i seler 3 dkg.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziarna pieprzu 3-4 szt.
sól 1/2 dkg.
cukier 1/2 dkg.
dorsz 50 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz, karp lub sum w marynacie

Rybę oczyścić, opłukać, zdjąć skórę, odfiletować, pokrajać na porcje szerokości 4 cm., osolić. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zimną rybę ułożyć w słoiku. Przyrządzić zaprawę, zalać nią rybę. Słój zakryć pergaminem, postawić w chłodnym miejscu. W taki sam sposób można przyrządzić karpia lub suma.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 07.12.2010 08:01
Rybka w zalewie to pychotka . Warto mieć taki słoiczek w zapasie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak