Kotlety schabowe zwykłe

Kotlety schabowe zwykłe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • jajko

    1-2 szt.
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    1,5 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu posypujemy z obu stron świeżo zmielonym pieprzem i solą. Układamy na desce, przykrywamy folią spożywczą i przy pomocy tłuczka do mięsa ubijamy mięso.
W głębokim talerzu rozbełtujemy surowe jajka, natomiast na duży płaski wysypujemy bułkę tartą. I teraz każdy rozbity kotlet moczymy dokładnie w jajku a następnie otaczamy w bułce tartej. Tak aby kotlet był dokładnie nią pokryty.
Olej rozpuszczamy na patelni. Na rozgrzany tłuszcza kładziemy kotlety. Kiedy jedna strona kotleta jest zarumieniona – smażymy drugą jego stronę. Dokładnego czasu smażenia nie można podać. Najczęściej kotlety po około 5 – 6 minutach smażenia są już gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

21.02.2013 19:28
klasyczne - najlepsze

kate.500

25.07.2012 21:00
nawet jezeli zwykle i to iak sa super smaczne

kuklik

30.12.2011 15:50
super

Ania67

26.07.2011 21:43
pyszna klasyka

Tika4444

17.12.2010 09:09
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat