Sposób przygotowania
Plastry karczku rozbijamy delikatnie. Można to zrobić tłuczkiem albo dłonią. Ważne aby nie były zbyt cienkie. Rozbite plastry karczku nacieramyp rzyprawa w płynie Najlepiej od razu po natarciu mięsa ułożyć je w brytfance i podlać jeszcze przyprawą.
Na mięsie układamy cebulę pokrojoną w talarki. Tak aby dokładnie przykryła mięso. Natomiast na cebuli układamy pokrojone w plastry pieczarki. Też mają przykryć wszystko. Całość natomiast przykrywamy ketchupem. Może być pikantny lub łagodny.
Tak przygotowaną potrawę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pieczemy 60 minut
Na mięsie układamy cebulę pokrojoną w talarki. Tak aby dokładnie przykryła mięso. Natomiast na cebuli układamy pokrojone w plastry pieczarki. Też mają przykryć wszystko. Całość natomiast przykrywamy ketchupem. Może być pikantny lub łagodny.
Tak przygotowaną potrawę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pieczemy 60 minut
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Seba
m1monika
Wafelek2601
Pani Domu
Pani Domu
Ewelina38