Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami

Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek (mięso wieprzowe)

    4 plastry
  • pieczarki

    0,5 kg
  • przyprawa do zup

  • cebula

    4 szt
  • ketchup

    0,5 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry karczku rozbijamy delikatnie. Można to zrobić tłuczkiem albo dłonią. Ważne aby nie były zbyt cienkie. Rozbite plastry karczku nacieramyp rzyprawa w płynie Najlepiej od razu po natarciu mięsa ułożyć je w brytfance i podlać jeszcze przyprawą.
Na mięsie układamy cebulę pokrojoną w talarki. Tak aby dokładnie przykryła mięso. Natomiast na cebuli układamy pokrojone w plastry pieczarki. Też mają przykryć wszystko. Całość natomiast przykrywamy ketchupem. Może być pikantny lub łagodny.
Tak przygotowaną potrawę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pieczemy 60 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

23.01.2013 12:03
rewelacyjnie przyrządzone mięsko

Pani Domu

15.12.2012 14:07
super pomysł

Pani Domu

15.12.2012 14:07
super pomysł

Wafelek2601

20.11.2012 18:19
Pyszne mięsko

m1monika

13.02.2012 16:14
pycha

Seba

21.08.2011 11:20
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat