Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczna 2 łyżki
olej 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Krem do Tiramisu 2 szt
kakao do posypania 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Ubijamy całe jajka w mikserze z cukrem,dodajemy szczyptę soli.Dodajemy sypkie rzeczy do masy.Lekko i delikatnie mieszamy.Dodajemy olej i mieszamy.Wylewamy na blasze.
Biszkopt pieczemy w temp.180stopni. Przez 20-30minut.

Po upieczeniu zimny biszkopt kroimy na pól. Na spód biszkoptu kładziemy 3/4 kremu. A na drugi biszkopt pozostały krem. Przed podaniem ciasto posypujemy kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 20.02.2013 12:30
pyszne
Malinka 18.02.2013 17:15
Tiramisu-niebo w gębie!
Andysz 21.05.2012 15:26
rewelacja;)
ZEWA 17.05.2012 12:22
super
Justa32 21.10.2011 12:30
smaczne
Ewa104 24.06.2011 06:51
Smacznie tu u Ciebie!
owca441 27.03.2011 12:30
syper smaczne
Agnieszka_B 05.01.2011 14:09
Mój ulubiony deser:)
katarzyna124 03.12.2010 14:24
Robiłam, jadłam, potwierdzam jest pyszne:)
Dorota76 28.10.2010 13:30
uwielbiam
iknkirke 04.10.2010 09:08
pyszne
minka 06.09.2010 18:01
smakowicie się prezentuje :)
cukiereczek 02.09.2010 14:03
Zapomniałam dodać spód biszkoptu z kremem również posypujemy kakao.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak