wieloowocowa marmolada

wieloowocowa marmolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 500 g śliwek

  • 500 g gruszek

  • 500 g jabłek

  • 500 g zielonych pomidorów

  • 800 g cukru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć i pokroić poza śliwkami które trzeba wydrylować. Gruszki dusić wraz z 100 ml wody pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie dodać jabłka, gotować 20 minut, po tym czasie dodać śliwki i pomidory. Owoce rozgotować, przetrzeć przez sito, dodać cukier, gotować bez przykrycia co jakiś czas mieszając, aż zgęstnieje. Gorącą marmoladę przełożyć do słoiczków, zakręcić dobrze, obrócić do góry dnem i trzymać w tej pozycji do ostudzenia.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

31.01.2011 19:06
ekstra marmolada, musi mieć świetny smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat