Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieloowocowa marmolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g śliwek
500 g gruszek
500 g jabłek
500 g zielonych pomidorów
800 g cukru

Przepis i sposób przygotowania na: wieloowocowa marmolada

Owoce umyć i pokroić poza śliwkami które trzeba wydrylować. Gruszki dusić wraz z 100 ml wody pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie dodać jabłka, gotować 20 minut, po tym czasie dodać śliwki i pomidory. Owoce rozgotować, przetrzeć przez sito, dodać cukier, gotować bez przykrycia co jakiś czas mieszając, aż zgęstnieje. Gorącą marmoladę przełożyć do słoiczków, zakręcić dobrze, obrócić do góry dnem i trzymać w tej pozycji do ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 31.01.2011 19:06
ekstra marmolada, musi mieć świetny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak