Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierzynka pani Holi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 dag cienkiego makaronu
1 łyżka masła
80 dag jabłek
2 łyzki cukru
Bułka tarta klasyczna Prymat
Wierzchnia warstwa
Piana zrobiona z 3 łyżek cukru, cukru waniliowego i trzech białek.

Przepis i sposób przygotowania na: pierzynka pani Holi

Makaron ugotować w osolonej wodzie, uważając by nie był zbyt miękki ani zbyt twardy. Zahartować po czym wymieszać z masłem. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wysmarować naczynie żaroodporne dokładnie tłuszczem, posypać bułka tartą i włożyć połowę ugotowanego makaronu, na makaron jabłka posypane cukrem i kolejną warstwę makaronu. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na czas 15 minut. Gdy przysmak znajduje się w piekarniku można się zabrać za zrobienie piany, ubijając białka do sztywności dodając pod koniec cukier zwykły wraz z waniliowym. Tak przygotowaną pianę wylać na makaron pokrywając go dokładnie wstawić na chwilę do piekarnika do momentu aż się piana zrumieni. Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak