Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielecina w czerwonym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 4 kotlety
rozmaryn do smaku
olej do smażenia
śmietana 12% 200 mililitrów
bulion 100 mililitrów
wino czerwone 300 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: cielecina w czerwonym winie

Cielęcine delikatnie rozbijamy, obsmażamy na rozgrzanym oleju dodajemy rozmaryn podlewamy bulionem i winem dusimy 30 minut az płyn trochę odparuje dodajemy smietanę doprowadzamy do wrznia , przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 27.09.2011 12:15
pyszne danie
Iwona51
Iwona51 17.03.2011 10:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak