peklowana golonka gotowana i zapiekana

peklowana golonka gotowana i zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1\\2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • słodka papryka

    1 łyzeczka
  • szczypta cukru

  • golonka

    4 zapeklowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zapeklowane golonki wyjac z zalewy,oczyscioc z przypraw,opłukac zalac wrzaca woda,i gotowac 20 minut na kazde 500 g miesa, na małym ogniu.Włozyc obrane i opłukane warzywa i gotowac jeszcze 20 minut.Golonki wyjac z wywaru,wywar przecedzic dodac szczypte cukru i odparowac do objetosci 100 ml.Golonki ułozyc w brytfannie ,posypac papryka polac wywarem, i piec przez 10 minut w tem 200 st.Podawac z knedlami z kartofli,kwaszona kapusta grochem puree lub z zielonym groszkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat