Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz burakowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dkg buraków ćwikłowych
1 litr wywaru z włoszczyzny
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
sól
1 szklanka mleka,
szklanki śmietany
1 łyżka mąki
posiekana zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz burakowy

Buraki oczyścić i ugotować s skórkach, ostudzić i obrać, pokroić w paski, dodać do ciepłego wywaru; doprawić solą i cukrem. Zaprawić mlekiem, śmietaną i mąką, chwilę pogotować, odstawić do przestygnięcia i dodać kwasek cytrynowy. Podawać z ziemniakami, barszcz posypać zieleniną na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak