Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle duszone z szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec 40 dag
szynka 20 dag
słonina 50 g
masło 1 łyzka
marchewka 1 szt
seler 1\\2 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
Wywar: 250 ml
białe wino 250 ml
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle duszone z szynka

Warzywa umyc oczyscic poszatkowac i udusic z masłem.Mieso umyc wykroic 8 sznycki,lekko je rozgniesc posypac sola i pieprzem.obrumienic na posiekanej wytopionej słoninie.Układac w rondlu warstwami sznycle,pokrojona na plastry szynke i warzywa.Wlac wywar,wino ,doprawic sola i pieprzem,Dusic pod przykryciem 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak