Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpan

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mleko 2 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
żółtko jajek 6
cukier 4 łyżki
margaryna 1,5 kostki
orzechy posiekane
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpan

Upiec biszkopt.
W szklance mleka rozpuścić mąkę, drugą szklankę mleka zagotować, dodać mleko z mąką, zagotować do powstania budyniu, ostudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać miękką margarynę i ucierać.
Do masy dodawać kawałki zimnego budyniu, ucierać.

Przekroić biszkopt na pół, a masę podzielić na dwie części.
Nasączyć biszkopt i posmarować jedną częścią masy w środku a drugą na wierzchu. posypać orzechami, rodzynkami i czekoladą. Odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.09.2012 23:16
smaczne ciacho
Myszka75 17.04.2012 20:46
intrygująca nazwa...
irenka 11.05.2011 22:07
pyszny deser,warto spróbować
ewa19a 23.04.2011 23:39
super
Małgorzata106 26.03.2011 13:25
pyszności
Magda60 06.01.2011 23:00
pycha
Magda60 06.01.2011 23:00
pycha
m1monika 08.12.2010 18:07
pychotka :)))
marenka 01.11.2010 09:01
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak