Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

antykrot pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

antykrot 1 kg
sól, pieprz
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: antykrot pieczony

Mieso umyc usunac kośći z wyjatkiem jednej żebrowej,której kawałek dgosci 10 cm nalezy oczyscic.Wyciac chrzstki,błony nadmiar tłuszczu.Mieso posmarowac tłuszczem i wstawic do piekarnika o tem.240 st.Po 15 minutach tem.zmniejszyc do 180 st.i piec tak długo aby łaczny czas wyniósł 45 minut.Polewac sosem uzupełnianym woda,posypac sola i pieprzem.Pieczen bedzie z wierzchu zrumieniona,w srodku zas różowa.Po, wyłaczeniu piekarnika zostawic ja przy uchylonych drzwiczkach na 15 minut.,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak