Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo-kawowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
mąka tortowa 7-8 łyzek
cukier 7-8 łyzek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
kostka masła 1
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier puder pół szklanki
polewa/migdaly/ posypka- wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo-kawowe

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masło ucierac z cukrem pudrem ok. 20 minut dodac kawe. Jeszcze pomiksowac do momentu aż masa będzie jednolita.
Biszkopt przeciąc na pół. Pierwszy posmarować masa i przyłożyć drugim. Można polac polewa i posypac migdałami/ startą czekoladą, posypką- co kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika179
Monika179 14.11.2010 20:00
uwieliam wszystko coczekoladowe wiec pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak