Ciasto kakaowo-kawowe

Ciasto kakaowo-kawowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7
  • mąka tortowa

    7-8 łyzek
  • cukier

    7-8 łyzek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
  • kostka masła

    1
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    pół szklanki
  • polewa/migdaly/ posypka- wg uznania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masło ucierac z cukrem pudrem ok. 20 minut dodac kawe. Jeszcze pomiksowac do momentu aż masa będzie jednolita.
Biszkopt przeciąc na pół. Pierwszy posmarować masa i przyłożyć drugim. Można polac polewa i posypac migdałami/ startą czekoladą, posypką- co kto lubi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika179

14.11.2010 20:00
uwieliam wszystko coczekoladowe wiec pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat