Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • woda letnia

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • sól

    szczypta
  • oliwa

    łyzka
  • jagody

    0,5 kg
  • cukier

  • bułka tarta

  • śmietana 18 proc

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, wodę, jajko i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką. Jagody wymieszac z cukrem i dodac troszkę bułki tartej (gdyby jagody puszczały sok). Do wyciętych kóleczek wkładac jagody, złyć na pół i zagnieść na rogach. Po ugotowaniu można polac smietanę i posypac cukrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

05.09.2011 09:33
domowe i super smakujące

iknkirke

10.06.2011 11:20
pycha

adam1f

04.05.2011 00:36
super

daria899

28.01.2011 02:09
mmm duzo ich :)

Marcin37

17.11.2010 22:33
mmm Uwielbiam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat