Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
woda letnia 1 szklanka
jajko 1
sól szczypta
oliwa łyzka
jagody 0,5 kg
cukier
Bułka tarta klasyczna Prymat
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Mąkę, wodę, jajko i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką. Jagody wymieszac z cukrem i dodac troszkę bułki tartej (gdyby jagody puszczały sok). Do wyciętych kóleczek wkładac jagody, złyć na pół i zagnieść na rogach. Po ugotowaniu można polac smietanę i posypac cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 05.09.2011 09:33
domowe i super smakujące
iknkirke 10.06.2011 11:20
pycha
adam1f 04.05.2011 00:36
super
daria899 28.01.2011 02:09
mmm duzo ich :)
Marcin37 17.11.2010 22:33
mmm Uwielbiam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak