Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLSKI BARSZCZYK GRZYBOWY ZE ŚWIEŻYCH GRZYBKÓW

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
przyprawa do zup do smaku
woda 5 litrów
cebula podsmażona 2 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 12% do zabielenia zupy
żurek 1/2 butelka
Bulion grzybowy 2 kostki
grzyby świeże 1 kg
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: POLSKI BARSZCZYK GRZYBOWY ZE ŚWIEŻYCH GRZYBKÓW

Grzyby dokładnie wypłukać, pokroić drobno, wstawić do garnka zalać wodą i dodać wszystkie przyprawy. Gotować ok 1 godziny do miękkości. Ziemniaki obrać i całe ugotować osobno. Gdy grzyby będą już miękkie zrobic zacierkę z mąki i wody dodać to do grzybów by lekko zagęścić barszcz, na koniec dodać barszcz, zasmażoną cebulkę i śmietanę. Ziemniaki odcedzic gdy będą miękkie i podawać do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.11.2011 21:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak