Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 kg
czosnek 4-5 ząbków
sól do smaku
oliwa 3 łyżki
woda szklanka
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po grecku

Fasolkę umyć, obciąć końcówki. W dużym płaskim garnku rozgrzać oliwę i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka sekund. Wrzucić fasolkę, zalać wodą, mieszać i przykryć pokrywką, dusić na średnim ogniu ok 10 min. Dodać natkę, wymieszać i dusić jeszcze 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak