Fasolka szparagowa po grecku

Fasolka szparagowa po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    1 kg
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    szklanka
  • natka pietruszki

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, obciąć końcówki. W dużym płaskim garnku rozgrzać oliwę i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka sekund. Wrzucić fasolkę, zalać wodą, mieszać i przykryć pokrywką, dusić na średnim ogniu ok 10 min. Dodać natkę, wymieszać i dusić jeszcze 3 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat